Vier over het hoofd geziene gebieden bij de voorbereiding op de baby

Een baby krijgen is geweldig en overweldigend. 9 maanden geeft je de tijd om na te denken en actie te ondernemen op deze vaak over het hoofd geziene gebieden in je leven als nieuwe ouder.

1. Communicatie. De eerste 3 maanden na de geboorte slaapt, poept, plast en eet de baby. Dat is het zo’n beetje totdat de baby op een dag naar je kijkt alsof hij je voor het eerst ziet (ongeveer 2 – 3 maanden oud). Baby’s communiceren via handgebaren en huilen. Als ouder is het jouw taak om de “detective” te zijn die erachter komt wat de behoeften van de baby zijn. Als peuters kunnen ze nog geen woorden spreken, maar ze maken zeker lawaai, en veel, als niet aan hun behoeften wordt voldaan. Leren communiceren met je kleintje kan het arsenaal zijn dat je nodig hebt om de “terrible two’s” weg te houden. Als u de behoeften van uw kind begrijpt, kunt u veel hoofdpijn omzeilen. Leer en bestudeer de signalen, de geluiden, de gebaren voordat de baby wordt geboren.

2. Liefde en seks. Als je denkt dat je huwelijk niet zal veranderen nadat je een baby hebt gekregen, dan moet je je bewust zijn van mogelijke tegenslagen. Alles veranderd. Er zijn situaties geweest waarin vaders jaloers werden op de baby, waar het aantal gevallen van huiselijk geweld toenam, waar een gebrek aan communicatie begon, seks een langzame dood vond, en mogelijk gingen de gevoelens over jezelf op een duister pad. Het is belangrijk om de onverwachte veranderingen in je relatie met je man en zelfs je vrienden onder ogen te zien. Liefde verandert, eens een minnaar, nu ben je een moeder. Je zou “preuts” kunnen worden over seks en weigeren te spelen zoals je ooit deed. Wees nu proactief. Voer deze gesprekken met je partner om een idee te krijgen van wat er kan komen en hoe je de romantiek levend kunt houden voor de komende jaren als ouders. Communicatie is de sleutel tot een langdurig, gelukkig huwelijk.

3. Grenzen. Als alles goed gaat, heb je je schoonfamilie en je eigen ouders die weten voorbereiding bevalling oefeningen wanneer ze naar huis moeten gaan en je ouderschapsrituelen en -filosofieën moeten doorbreken. Toch misschien niet. Leer hoe u voorzichtig kunt zijn of respect kunt afdwingen als nieuwe ouder. Mensen zijn geweldig. Het lijkt erop dat bij elke belangrijke levensgebeurtenis sommige mensen hun eigen agenda moeten vullen. Zoals een grootmoeder die aanmatigend is en de “moeder” wil overnemen – in zekere zin is het om jou, haar “baby” te blijven bemoederen. De relatie met je ouders verandert. Het is een tijd van “loslaten” van wat was tot wat is. Het is bitterzoet omdat je als nieuwe ouder zoveel meer zult begrijpen wat je eigen ouders deden toen ze je opvoedden. Grenzen voorkomen dat situaties overweldigend worden. Het is misschien niet gemakkelijk, maar kan nodig zijn, afhankelijk van uw gezinssituatie.

4. Je huis vergroenen. Wat is een beter moment om hier meer over te leren! Het is duidelijk dat er een grote epidemie is van gebruikte producten die vol zitten met giftige chemicaliën. Alles, van kleding tot de materialen waarvan de wieg is gemaakt, tot het matras waarop de baby slaapt. Als ouders proberen we onze kinderen gezond en veilig te houden. Dit is een kwestie van veiligheid en gezondheid. Laat u informeren en onderneem nu actie voordat u uw baby uit het ziekenhuis mee naar huis neemt. Pasgeborenen ademen sneller dan volwassenen, waardoor ze meer lucht inademen dan volwassenen. Peuters zijn het dichtst bij de vloer, waar de blootstelling aan giftige chemicaliën het grootst kan zijn, omdat gifstoffen in de lucht op de grond vallen. Met de toename van autisme kan de oorzaak een combinatie zijn van genetica en iets in de omgeving dat het triggert. Verminder de hoeveelheid producten die u gebruikt. Koop geconcentreerde die een tijdje meegaan, plantaardig of ga terug naar de basis: olijfolie, azijn, zuiveringszout en borax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *