6 tips voor het geven van geschenken om u te helpen bij het kiezen van geschenken om dankbaar voor te zijn

 

Het is alsof het geven van geschenken een activiteit van een jaar is. Er zijn verjaardagen, vakanties, jubilea, bruiloften, diploma-uitreikingen, doopfeesten, Valentijnsdag, bedankjes, kantoorfeestjes, afscheid. Noem maar op, er is waarschijnlijk een geval waarin van je wordt verwacht dat je komt opdagen met een of ander geschenk.

Met het nu meerjarige evenement zal het niet lang meer duren voordat veel mensen verbijsterd, beschaamd, verward of volledig verloren zijn voor het idee van het geven van geschenken. Meer dan eens hetzelfde type cadeau! Maar maak je geen zorgen of wees niet bang, want er zijn een paar tips voor het geven van sieraden om je te helpen een cadeau te kiezen om te waarderen.

Tip 1; Lange tijd zijn alleen gewone en veelvoorkomende soorten geschenken beschikbaar. Wanneer een nieuw item, product of merchandise met lovende recensies op de markt komt, is het natuurlijk leuk om het als cadeau uit te proberen. Maar na verloop van tijd wordt het saai om hetzelfde te krijgen als iedereen en hun moeders. Neem de minder bereisde weg en ga naar een winkel, winkelcentrum of antiekwinkel om iets te vinden dat niet in massa wordt geproduceerd, of iets dat echt uniek is.

tip 2; Het is tijd om wat meer moeite te doen om cadeaus te selecteren. We hebben tegenwoordig allemaal tijdsproblemen. Iedereen klaagt dat de dag te lang is of dat er niet genoeg tijd op de dag is om alles te doen. Maar als u een geschenk wilt ontvangen dat een speciaal iemand echt zal waarderen, moet u uw huiswerk doen. Stel eenvoudige vragen zoals “Wie is je favoriete acteur aller tijden?” of “Welk land of plaats zou je absoluut graag willen bezoeken?” Maar naast het stellen van subtiele vragen die eenvoudige antwoorden opleveren, observeer je de persoon die je een cadeau geeft om te waarderen. Maak mentale aantekeningen over zijn of haar film- en muziekcollecties en kleur de kleuren die hij of zij het vaakst draagt, het soort boeken dat hij leest en het soort sporten dat hij graag beoefent. Door zelf onderzoek te doen in plaats van dergelijke dingen in eerdere gesprekken te bespreken, laat je je speciale persoon zien dat je echt om geeft, naast geschenken, dat je er echt aan denkt om geschenken te ontvangen en niet alleen aan hen denkt. Een van de meest geadverteerde geschenken op tv.

Tip 3; gepersonaliseerd cadeau. Je kunt een beetje aandacht aan je cadeau toevoegen door er simpelweg iets sentimenteels aan toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat elk geschenk er een is dat echt gewaardeerd wordt. Het personaliseren van uw sieraden kan bijvoorbeeld een gewone ring of halsketting veranderen in een dierbaar erfstuk. Oorbellen gemaakt met de geboortesteen van een speciaal persoon, een ring gegraveerd met een dierbare foto, een medaillonketting. Zelfs een geschenk dat misschien gewoon lijkt, kan worden omgezet in een kostbare emotionele schat die met een beetje maatwerk oneindig gewaardeerd zal worden.

Tip 4; Herken de waarde van geschiktheid. Dit betekent simpelweg dat u altijd rekening houdt met de gelegenheid en de persoon die u cadeau doet. Een cadeau aan mijn moeder voor haar 70e verjaardag is bijvoorbeeld een zwarte zijden jurk met een diepe halslijn. Het mag dan haar jonge leeftijd zijn, maar als ze 70 wordt, wil ze misschien iets overwegen dat meer geschikt is voor haar leeftijd en omstandigheden. Evenzo moet je op Valentijnsdag niet met een broodrooster verschijnen.

Tip 5; Onthoud altijd dat het cadeau dat je aan een ander wilt geven geen cadeau is voor iemand anders, maar een cadeau voor iemand anders, en bij uitbreiding een cadeau voor jou. Dit is vooral handig om in gedachten te houden bij het kopen van cadeaus voor familieleden. Je hebt je moeder bijvoorbeeld een sapautomaat gegeven omdat je hebt besloten om een gezondere levensstijl aan te nemen, of je hebt je zus een paar kleren gegeven die je de volgende dag snel wilt lenen. Mensen houden van geschenken als ze het gevoel hebben dat ze voor zichzelf zijn. Koop geen cadeau waar je meer aan hebt dan de persoon voor wie je het koopt.

Tip 6; Afgezien van tip #5, is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het kopen van cadeaus voor mensen dat de cadeaukoper vaak koopt wat ze leuk vinden, niet wat de ontvanger leuk vindt. Ik koop bijvoorbeeld een olijfgroen jasje voor mijn vriend omdat ik het leuk vond als hij eruitzag als The Walking Dead in een olijfgroen pak. Als je niet precies weet voor wie je een cadeau kiest, kun je beter een ‘neutraal cadeau’ kopen, zoals een cadeaumand of een set bureaupennen en presse-papiers, in plaats van een cadeau te kopen dat je leuk vindt. Ze zullen het zeker waarderen. De ware geest van geven is om rekening te houden met de behoeften, verlangens, sympathieën en antipathieën van anderen, niet met die van jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *